Riis: "Wij gaan voor winst in ploegentijdrit"

Vandaag maakt het Tourpeloton zich op voor de ploegentijdrit. In de voorbeschouwingen duiken steeds twee favorieten op: CSC en Discovery Channel.

Bjarne Riis, de ploegleider van CSC, heeft ambities met betrekking tot de ploegentijdrit: ”Ik zie dit als een kans om de gele trui van Zabriskie te verdedigen. We zijn n van de sterkste teams met specialisten als Roberts, Voigt, Zabriskie en Julich. Ons doel is duidelijk: de ploegentijdrit winnen.” De Duitser Voigt zal dus n van de belangrijkste pionnen voor Zabriskie worden: ”Als Zabriskie ons morgen niet lost en wij ook een beetje op kop mogen komen hebben we echt een kans. Dan kunnen we het geel wellicht houden tot de Alpen.”

De afgelopen twee jaar won de voorganger van Discovery-Channel, US Postal, de tijdrit. Ook dit jaar rekent manager Dan Osipow op de zege: ”We gaan voor de drie op drie. De vorige twee keer pakten we ook de gele trui met de winst in de ploegentijdrit, nu kan dat weer met een verschil van twee seconden. Jammer is dat CSC als laatste start, zodat zij onze tussentijden weten.”

Manager Theo de Rooij van Rabobank denkt niet dat zijn quipe tot de favorieten behoort: ”We moeten realistisch zijn, we hebben geen team voor deze discipline geselecteerd. Om etappes te winnen moeten we aanvallen, we hebben geen sprinter, het beste is dan ook de eerste week doorkomen en wachten op de bergen.”