"Het draait dit weekeinde om de banden"

Dit weekend is het grote discussiepunt ongetwijfeld de banden van Michelin. De banden van de Franse firma lijken niet geheel veilig te zijn en het lijkt maar de vraag of alle zeven de Michelin-teams de finish zullen halen.

Bij de teams die op Bridgestone rijden ging het na de kwalificatie dan ook niet om de goed of slecht gereden kwalificatie maar over de mogelijke kansen bij een massale uitvalbeurt van de concurrentie.

"Het draait dit weekeinde om de banden. Het is niet duidelijk hoe dingen zich zullen ontwikkelen, maar misschien hebben we er voordeel van", aldus de Nederlander Christijan Albers. Zijn teamgenoot Patrick Friesacher denkt er iets abstracter over. "Wellicht is het resultaat in de race beter dan dat van de kwalificatie."

De coureurs van Jordan Grand Prix zien het belang in van het finishen. Tiago Monteiro is vooral blij dat de wagen een stuk beter bestuurbaar is en zijn ronde foutloos was. Mocht de Portugees overigens finishen, dan is dat zijn tiende op rij als rookie, een evenaring van het record van Phil Hill uit 1959.

Wereldkampioen Michael Schumacher heeft het niet over de Michelin banden maar uitsluitend over zichzelf. "Ondanks dat ik niet weet waarom lijken we hier in de Verenigde Staten veel competitiever dan op andere circuits. Hopelijk hebben we meer brandstof aan boord dan onze concurrenten en kunnen we uiteindelijk op het podium finishen."