Williams boos om BMW's kritiek

Frank Williams verwijt BMW de relatie tussen zijn team en de motorfabrikant te hebben vergiftigd door constant kritiek te leveren op Williams F1. De reactie komt niet onverwacht, na de aankondigingen van BMW en Sauber over een nieuw motorencontract.

De teambaas van Williams lichtte in het tijdschrift Autosport toe dat hij met zijn vorige motorfabrikanten een stuk succesvoller was. Na vijf gewonnen wereldkampioenschappen voor coureurs en zes gewonnen constructeurskampioenschappen in de jaren '80 en '90, kon Williams met BMW niet hoger in de construteurslijst komen dan tweede en vierde.

Williams: "Met Renault en Honda had je dat constante vingerwijzen niet. Wij vragen ook niet waarom van BMW alleen al in 2000 rond de 150 motoren stuk gingen."

Mede-eigenaar Patrick Head deed er nog een schepje bovenop. "Als de auto slecht start, ligt dat waarschijnlijk aan de motorsystemen. Zij roepen echter gelijk dat het onze schuld is. Ze hebben het nooit over 'onze motor' of 'onze koppeling'. BMW zegt dat ze het beste materiaal hebben, maar dat is niet waar."