Gullit geeft Feyenoord compliment

Na de gewonnen UEFA cup wedstrijd tegen Schalke '04, was Feyenoord trainer Ruud Gullit complimenteus over zijn ploeg.

Hij roemde de instelling van de Rotterdammers en de manier waarp ze speelden tegen de Duitsers. "Dit is een overwinning voor de ploeg. Ze hebben heel hard gewerkt en zich als team goed hersteld van een wat mindere periode. We kunnen nu weer met een gerust hart vooruit kijken."

Feyenoord begon slecht aan de wedstrijd, en uit een standaard situatie maakte Hanke al na zeven minuten de 0-1. "Ik was zo kwaad, je wordt er haast moedeloos van. Maar gelukkig gebeurden er ook andere dingen in het duel."

Na de vroege achterstand greep de Rotterdamse trainer in, en wisselde linksback Mtiliga voor middenvelder On. "Daardoor gingen we met drie verdedigers spelen. Misschien riskant, maar we kregen daardoor wel meer grip op het middenveld. Vooral Goor, Ghaly en Ono speelden een zeer goede wedstrijd," aldus Gullit.

Uiteindelijk werd de wedstrijd beslist door twee doelpunten van Kalou. "Hij is een fantastische speler. Een ruwe diamant. De manier waarop hij de ruimtes bespeelt en hij hoe hij langs tegenstanders glipt is echt ongelofelijk. Maar deze overwinning is vooral een verdienste van het hele elftal. We hebben er hard voor geknokt. De einduitslag had zelfs nog wat hoger uit kunnen vallen als we enkele grote kansen in de tweede helft hadden benut."