Nelson Piquet jr. wint F3 kampioenschap

Met een tweede plaats in de eerste race en een eerste plaats in de tweede race heeft Nelson Piquet jr. gisteren het Britse Formule 3 kampioenschap in de wacht gesleept.

Hij is daarmee niet alleen de jongste winnaar van dit kampioenschap maar tevens de enige wiens vader (drievoudig Formule 1 kampioen Nelson Piquet senior) het kampioenschap ook gewonnen heeft. In de eindstand van het seizoen staat Nelson Piquet jr. op nummer een met 282 punten gevolgd door Adam Carroll met 233, James Rossiter met 228 en de nummer vier Clivio Piccione op grote afstand met 161 punten.

Piquet jr., nu 19 jaar oud, racet al sinds zijn achtste levensjaar en nam dit jaar voor de tweede maal deel aan het Britse F3 kampioenschap. Vorig jaar werd hij met zijn zelfopgerichte team “slechts” derde, dit jaar liet hij de concurrentie ver achter zich o.a. door slechts in drie races buiten de punten te eindigen. De kans is groot dat we Piquet jr. of volgend seizoen of het seizoen daarna actief zullen zien in het Formule 1 kampioenschap.