Sauber vraagt veel geld voor Villeneuve

De geruchtenmachine in de Formule 1 draait op volle toeren. Er wordt alweer druk gespeculeerd over de toekomst van Jacques Villeneuve.

Verschillende media brachten het verhaal naar buiten dat Renault Villeneuve voor volgend seizoen wil behouden. Er zijn echter twee problemen daarvoor. Renault heeft al twee coureurs gecontracteerd voor volgend seizoen en Villeneuve heeft een contract voor volgend seizoen bij Sauber.

Men rekent echter op de nodige verschuivingen mocht de overgang vanJenson Button naar Williams niet doorgaan. Giancarlo Fisichella zou dan door Renault aan Williams, die eerder belangstelling toonden voor Fisichella, kunnen worden verkocht. Renault zou dan Villeneuve bij Sauber los kunnen weken.

Peter Sauber heeft nu al op voorhand zijn standpunt duidelijk gemaakt: "In de Formule 1 kan je alles verwachten, maar als het gebeurt dan wordt de morele integriteit van Villeneuve op de proef gesteld. Ik heb geen problemen op dit moment en mocht het ervan komen dan weet ik één ding zeker: het zal ze veel kosten."