Ferrari wil duidelijkheid over regels

Ferrari wil duidelijkheid krijgen over de mogelijkheden bij het wisselen van een motor in het raceweekend. Ze vinden de nieuwe regels nog te onduidelijk.

Ferrari ziet mogelijkheden voor oneerlijke concurrentie, voor zichzelf en voor andere teams. Bij vervanging van een motor tijdens het weekeinde van de Grand Prix wordt een coureur tien plaatsen teruggezet op de grid. Bij Ferrari vragen ze zich af of dat niet mogelijkheden biedt voor sommige races. De huidige motoren, die het hele weekend heel moeten blijven, zijn minder krachtig dan een pure racemotor zou kunnen zijn. Een team zou de motor kunnen vervangen door een krachtigere motor en de tien plaatsen die ze worden teruggezet accepteren, om die tijdens de race makkelijk goed te kunnen maken.

Ferrari wil duidelijkheid of dat is toegestaan. Ross Brawn geeft aan dat Ferari er best over heeft gedacht: "Het was altijd duidelijk dat het bijvoorbeeld op Monza kan lonen om je te kwalificeren met een kwalificatiemotor, dan wisselt naar je racemotor, tien plaatsen wordt teruggezet, maar een zeer sterke motor hebt voor de race. Ik denk niet dat dat de bedoeling is, dus zullen de regels wat aangescherpt moeten worden."