Islamieten richten zich op Bahrain

Nadat Islamieten uit Bahrein ervoor hebben gezorgd dat de "immorele" televisieshow Big Brother in het staatje van de buis werd gehaald, richten zij hun aandacht nu ook op de Grand Prix die er volgende maand wordt verreden.

Volgens de Islamieten mogen er geen schaarsgeklede vrouwen komen en mag er niet met champagne worden gespoten. Volgens Adel al-Moawada van het parlement heeft de organisatie van de race inmiddels verzekerd dat dit inderdaad niet zal gebeuren.

"Dit is een Islamitisch land en vieringen moeten overeenkomen met onze tradities. Ik denk niet dat organisatoren zo'n groot en kostbaar evenement willen ruïneren voor een dergelijk klein ding," zo liet hij weten. De champagne zal mogelijk worden vervangen door een non-alcoholische drank.

Moawada leidde de felle protesten die er deze week voor zorgden dat de Arabische televisiezender MBC zijn Arabische versie van Big Brother van de buis haalde. De beelden van ongehuwde mannen en vrouwen die samen in één huis leefden werden in de conservatieve samenleving niet gewaardeerd.