Russische coureur voor Jordan?

Ralph Firman's toekomst staat op instorten door een Russische coureur die normaal racet in Lada's.

Eddie Jordan is zeer geïnteresseerd in de Russische coureur Vitaly Petrov. Hij was 19 jaar toen hij meedeed aan de Grand Prix Cagliari in Sardinië. Jordan moet nog een coureur hebben voor volgend jaar die een flinke zak met geld mee moet nemen.

Als Jordan Petrov kan inlijven zet Eddie voet op de Russische markt die vol zit met geld. Dit heeft Roman Abramovich al bewezen in het voetbal. Petrov zag het voor het eerst een Formule 1 wagen toen Jarno Trulli een demo gaf met zijn Renault.

Petrov zegt:"Mijn droom is nu om in de F1 te komen. Het zou fantastisch te zijn om de 1e Russchische F1 coureur te zijn". De manager van Petrov zou al vol in gesprek zijn met Jordan.

Petrov, die geboren is vlakbij St. Petersburg, begon zijn carrière in het Russische Lada Kampioenschap en won alles, voordat hij naar de Italiaanse Formule Renault Series ging.

"Hij is onervaren maar heeft een speciaal talent," zegt team chef Vincenzo Sospiri. "Wat hij heeft gedaan in zo'n korte tijd is ongeloofelijk en ik hoop dat we hem volgend jaar kunnen houden".

Dus, nog meer concurrentie voor onze Jos Verstappen