Schumacher tegen de Eurofighter

Tien cilinders tegen twee turbines. Michael Schumacher zal bij een ultiem duel het opnemen tegen de Eurofighter.

Ferrari412T2 wist ons vandaag het volgende te melden:

Na een bericht in het boulevard blad "Express" heeft Ferrari met het duel ingestemd. Op een basis in Italie zullen de machines het half December tegen elkaar opnemen.

Schumacher zijn 900Pk bolide en de straaljager met ongeveer 74.500Pk zullen op de basis een sprint over 1000m aangaan. In de lucht bereikt de straaljager een snelheid van Mach-2, dat is meer dan 2000 km/h. Eigenlijk een verloren zaak. Maar... haalt de high tech straaljager uit stand ook dezelfde snelheid als een Ferrari Formule 1 auto met launch control en anti slip regeling? Met een aangepaste aerodynamica en motor moet de F2003-GA ongeveer 400Km/h bereiken. De eurofighter stijgt bij deze snelheid al op.

De minister van Defensie van Italie, Antonio Martino, heeft hiertoe opgeroepen. Het escader in Grosetto heeft net als Ferrari een stijgerend paard als wapen. Ferrari is inmiddels al overtuigd van de zege. Met een Jet-piloot achter het stuur zou dit moeten lukken. Schumacher mocht namelijk in 1994 met een Tornado straaljager meevliegen. Sindsdien is hij voor niemand meer bang.