Todt niet blij met nieuwe puntentelling

Ferrari teambaas Jean Todt is niet gelukkig met de puntentelling die dit seizoen gehanteerd wordt. De huidige stand geeft Kimi Räkkönen nog een theoretische kans op het kampioenschap.

Räkkönen heeft echter maar één race gewonnen, tegenover de zes die Michael Schumacher er op zijn naam heeft geschreven. Ook bij de constructeurstitel speelt zoiets, Ferrari heeft acht overwinningen en Williams, dat op 3 punten volgt, heeft er slechts vier.

De puntentelling is dit seizoen veranderd na de volledige suprematie van Ferrari vorig jaar. Het verschil tussen de nummer één en de nummer twee is gehalveerd van vier naar twee punten, tevens krijgen nu de eerste acht coureurs punten in plaats van de eerste zes.

De huidige stand is dat Schumacher 92 punten heeft, Räkkönen 83 en Juan Pablo Montoya 82.
Als de puntentelling niet veranderd zou zijn had Schumacher nu 77 punten, gevolgd door Montoya met 62 en Räkkönen met 61. Schumacher zou dan dus al in Indianapolis kampioen geworden zijn. Voor de race in Amerika afgelopen weekend zou Schumacher, uitgaande van de oude puntentelling, 67 punten hebben. Montoya zou er dan 61 moeten hebben, en Räkkönen 56.

Voor de constructeurstitel heeft Ferrari 147 punten verzameld en moet Williams zich voorlopig tevreden stellen met 144. Met de punten van vorig jaar zou Ferrari 115 punten hebben, tien meer dan Williams.