Ecclestone steunt Minardi

Afgelopen zaterdag maakt Bernie Ecclestone, de baas van de Formule 1, bekend dat hij geheel uit eigen zak het team van Minardi financieel heeft geholpen.

Ecclestone maakte deze opmerkelijke beslissing nadat duidelijk werd dat topteams als Williams en McLaren niet bereid waren om armere teams als Jordan en Minardi te ondersteunen met financiën, zoals eerder was beloofd. "We moeten afrekenen met alle onzin en doorgaan met de sport. We moeten gaan racen, want we zijn racers. We zijn geen financiers, maar echte racers", legt Ecclestone zijn reden voor steun uit. Het zou gaan om een bedrag van ongeveer 8 miljoen dollar.

Geruchten beweren dat ook Jordan in aanmerking komt voor ondersteuning van Ecclestone, maar dat wil of kan niemand bevestigen. Toch had teambaas Eddie Jordan nog wel wat toe te voegen over de situatie. "Geen van de topteams doet een greep in de portemonnee. Bernie denkt dat het de sport ten goede komt als er tien teams blijven en hij doet er alles aan om te voorkomen dat we nog een team moeten verliezen!"

Met dank aan Raceplanet voor de opgave van het bijbehorende bedrag!