Nieuwe sponsor voor Williams

Williams trekt een antirook sponsor aan.

Drie jaar geleden reed Williams nog met sponsering van sigaretten merk Rothmans and Winfield, maar sinds Williams met BMW rijdt is het 'rook-vrij'. Williams gaat nu zelfs zo ver om reclame te maken voor NiQuitin CQ, een lijn van anti-rook producten van medicijnen fabrikant GlaxoSmithkline. De reclame zal waarschijnlijk aankomend weekend op de auto te zien zijn.

Jim Wright, marketing director van Williams, meldde dat de overeenkmost voor één jaar was met de mogelijkheid om het te verlengen. "Deze deal is een mijlpaal voor de Formule 1 en een unicum in de motorsport," zo zei hij verder. "Deze overeenkomst bevestigd dat er een toekomst is voor Formule 1 na tabaksreclame," aldus teambaas Frank Williams.

Tabaksreclame is een hot item op dit moment in de Formule 1. De GP van Spa Francochamps ging niet door vanwege het verbod op Tabaksreclame in België en vanaf halverwege 2005 zal de Europese Unie tabaksreclame verbieden. Ook de GP van Oostenrijk zal niet terugkeren na dit jaar door het reclameverbod. Op dit moment zijn er vijf van de tien teams die grote sponsorcontracten hebben met tabaksmerken: Ferrari met Marlboro, McLaren met West, Renault met Mild Seven, BAR met Lucky Strike en Jordan met Benson and Hedges.