Will Wright: We gaan met Spore voor sales, niet voor cijfers

Afgelopen week was dan eindelijk de release van het lang verwachte Spore. Dat de game zou gaan verkopen was wel te verwachten, en het was dan ook niet vreemd dat de game meteen bovenaan de Dutch Charts stond. Toch zijn veel reviewers kritisch over de game. Zo zou de game proberen vijf games in één te zijn. Iets wat niet goed is gelukt doordat het de diepgang van de game belemmert. Will Wright, geestelijk vader van Spore, heeft hier nu iets over gezegd.

Will Wright ziet ook dat Spore wisselende review-cijfers krijgt. Op Metacritic heeft de game een gemiddeld cijfer van 87%, met cijfers van een 7/10 tot een 10/10. Will Wright heeft hierover gezegd dat Spore een game als The Sims is, en geen Half-Life. Volgens Wright kreeg de Sims 2 gemiddeld een 90%, en Half-life een 97%, maar verkocht The Sims veel vaker.

Spore has more depth than, let's say, The Sims did. But we looked at the Metacritic scores for Sims 2, which was around 90, and something like Half-Life, which was 97, and we decided - quite a while back - that we would rather have the Metacritic and sales of Sims 2 than the Metacritic and sales of Half-Life

Als reden voor de cijfers die Spore ontvangt zegt Wright dat ze altijd de casual-gamer hebben willen aanspreken, net als met The Sims. Ze hopen dat Spore een even groot succes wordt als The Sims 2.

Blijf FOK!games in de gaten houden, want binnenkort zullen wij jullie vertellen wat we van Spore vinden.