Eerste Call of Duty 5 informatie duikt op

In het Official Xbox Magazine UK van deze maand wordt informatie vrijgegeven over Call of Duty 5, en het internet zou het internet niet zijn als deze informatie niet nu al online stond.

Het was al bekend dat het vijfde deel in de populaire serie zich af zal spelen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog in de Pacific, nu is duidelijk dat er hiernaast ook een gedeelte van de game zich in Rusland af zal spelen, waarbij het gaat om de moeizame weg van Stalingrad naar Berlijn. Nieuw in de serie zal een (online) co-op mode zijn, met vier spelers over het internet of twee via split-screen. In de co-op mode wordt de normale campagne afgewerkt, al zal er wel een score-systeem zijn toegevoegd.

Technisch gezien draait de game op een gepimpte versie van de Call of Duty 4 engine, waar nu verbeterde physics, verwoestbare omgevingen en propagerend vuur in voorkomen. Dat laatste (een techniek die we ook terug zullen zien in Far Cry 2) zal erg handig zijn in combinatie met de vlammenwerper, waarmee je niet alleen de huid van de vijand eraf kan schroeien maar je daarmee ook nog eens bomen en daarme gras en dus vijanden in lichterlaaie kunt steken.


De AI van de game is ook onder handen genomen, de Japanners hielden er ten tijde van de Grote Vaderlandse Oorlog volledig andere tactieken op na dan wij gewend zijn, in plaats van de standaard "cover nemen en flanken" kropen de Japanners liever in bomen of slopen ze door het gras met een katana in de hand voor brutale zelfmoord-aanvallen.

Het spel (waar developer Treyarch meer dan twee keer zo lang aan heeft gewerkt als aan het teleurstellende Call of Duty 3) wordt in de herfst verwacht voor de PC, PlayStation 2 en 3, XBox 360, Nintedo Wii en DS.

Met dank aan Sackboy voor alle informatie op het forum