Politicus houdt toespraak via Second Life avatar

De Amerikaanse politicus Edward Markey kon onlangs niet aanwezig zijn op Bali voor de bijeenkomst over klimaatverandering van de Verenigde Naties, dus stuurde hij een 3D-animatie van zichzelf.

Met behulp van Second Life had hij een 3D-avatar van zichzelf gemaakt die, gekleed in een donkerblauw pak, wit shirt en groene das de conferentie in Bali bijwoonde en toesprak. Edward Markey was druk met een wetsvoorstel over schone energie waardoor hij in Washington moest blijven en op die manier bijdroeg aan een schonere (en koudere) wereld. Toch wou hij laten zien dat er mensen zijn in Amerika die de conferentie van de VN ondersteunen, zich zorgen maken over het klimaat en vooral Amerika meer willen betrekken bij de klimaatverandering-problematiek.

Dankzij zijn avontuurtje in Second Life, die wel zijn eerste maar zeker niet zijn laatste zou zijn, zo zei hij, kon Edward Markey vanuit Capitol Hill vanachter een computer de mensen in Bali toespreken via zijn avatar. Erg handig voor diegenen die verslaafd zijn aan dit soort spellen en toch graag willen werken of hun gezicht willen laten zien aan de andere kant van de wereld. Ondanks deze succesvolle toepassing van avatars, zal je baas het vast niet erg op prijs stellen als bij de volgende conference-call je lvl 70 Night-Elf de onderhandelingen op zich neemt.