Rel om 'Killerspiele' krijgt vervolg

Eerder deze week berichtten we over Duitse gamers die kwaad waren over de tv-uitzending 'Killerspiele'. Deze rel heeft nu een staartje gekregen, omdat de journalisten van het Duitse Telepolis dieper op de zaak zijn ingegaan. Uit het geschreven artikel blijkt dat het programma van informatie is voorzien en gestuurd door het Duitse bedrijf Pan Amp. Dit bedrijf is gespecialiseerd in internet-veiligheid en heeft ook bij twee andere uitzendingen over terrorisme en online bom-handleidingen geadviseerd. Het 'toeval' wil alleen dat dit bedrijf ook internet-filters verkoopt en naast de standaard internet-filters speciale filters voor bom-handleidingen, terrorisme en first person shooters aanbiedt.

"Auffällig ist auch die Gestaltung des Filterangebots: Während andere Hersteller alle Kategorien in einer Software anbieten, offeriert Pan Amp als separate Angebote einen "Terror-Filter", einen "Bomben-Filter" und den "Ego-Shooter-Filter". Man kann sagen: für jedes von Pan Amp forcierte Medienthema ein passender Filter!"

Het heeft dus alle schijn dat het Duitse Panorama dat deze uitzendingen heeft gedaan, gebruikt is om mensen bang te maken en zo de verkoop van Pan Amps producten te stimuleren. Hierbij werden zaken expres overdreven en kwam Pan Amp met 'feiten' en cijfers uit eigen onderzoek. Een van de zogenaamde experts die aan het woord kwam in Killerspiele was zelfs meneer Weingarten, chef van Pan Amp.