Reactie van Sony op de verminderde Backwards Compatibility

Op de blog Threespeech, die gemaakt wordt door werknemers van Sony, is een semi-officiële reactie te vinden op het nieuws dat de Europese versie van de PS3 minder Backwards Compatibel zou zijn met PS2-games.

In de reacties zeggen ze dat de PS2-emotion chip uit de PS3 is gehaald, en nu dus alles software-matig gedaan wordt. PSOne games zullen wel gewoon allemaal te spelen zijn op de PS3. Op dit moment zijn ze druk bezig met PS2-games speelbaar maken op de PS3, en dit zullen ze blijven doen tot de launch van de PS3. De volledige lijst met speelbare PS2-games kun je vanaf 23 maart op deze website vinden: http://faq.eu.playstation.com/bc

Zoals eerder gezegd zullen ze in toekomst wel firmware-upgrades uitbrengen om meer PS2-games speelbaar te maken, maar dit zal niet hun belangrijkste doel zijn. but rather than concentrate on PS2 backwards compatibility, in the future, company resources will be increasingly focused on developing new games and entertainment features exclusively for PS3, truly taking advantage of this exciting technology.

Op de vraag hoe je verschil kunt zien tussen de PS3 met emotion-chip en de PS3 zonder emotion-chip werd gezegd dat je dit kunt zien aan het feit dat het een PAL PS3 zou zijn. Dit is te zijn op de externe verpakking, maar zal ook aan de barcode te zien zijn. Hiervoor moet je kijken naar de laatste letters en cijfers. Europe: CECHC04, UK and Ireland: CECHC03, Australia/New Zealand: CECHC02, Russia/India: CECHC08. Hoe je in de US en Japan het verschil zou kunnen zien werd niet vermeld.