Rockstar Games sluit deal met NaturalMotion

Rockstar Games, maker van onder andere de uiterst succesvolle Grand Theft Auto serie, heeft een deal gesloten met NaturalMotion voor het integreren van diens Euphoria Engine in toekomstige games van Rockstar. De Euphoria Engine is gebaseerd op NaturalMotions DMS (Dynamic Motion Synthesis) technologie en gebruikt de kracht van de Xbox 360, PC en PlayStation 3 om de bewegingen van het menselijke lichaam te simuleren. De eerste aankomende titel van Rockstar Games voor de 360 en PS3 is natuurlijk Grand Theft Auto IV. Alhoewel er nog geen woord gerept is over de implementatie van Euphoria in Grand Theft Auto IV, is dit wel zeer waarschijnlijk. We mogen dus blijkbaar aardig wat verwachten van de animaties in deze game.

NaturalMotion is het eerste bedrijf dat 3D animatie software maakt op basis van Dynamic Motion Synthesis, een technologie die onder andere kunstmatige intelligentie gebruikt om het zenuwstelsel van de mens te simuleren. De technologie is gebaseerd op research van de Oxford University naar lichaamsbeweging. De technologie moet real-time 3D animaties van personages mogelijk maken op PS3, 360 en PC en zodoende unieke game-momenten verzorgen.

Rockstar is niet de eerste developer met wie NaturalMotion samenwerkt. Zo gebruikt Lucasarts hun Euphoria Engine ook, voor de aankomende Indiana Jones game en Star Wars: Force Unleashed. Van de laatste kun je hier een tech-demo bekijken, welke goed demonstreert hoe deze technologie er op je beeldbuis uit zal zien.