[gerucht]Maar 20 PS3's per winkel in de US bij launch?

GamesFirst bericht dat grote Amerikaanse retailers zoals EBGames en Gamestop maar zo'n 20 PS3 consoles zouden krijgen per filiaal bij launch, waar deze winkels tussen de 50 en 100 Xbox 360 consoles ontvingen bij de launch daarvan. Dit aantal is gebaseerd op een interne e-mail die rondgegaan zou zijn bij Gamestop.

Sony zegt zelf twee miljoen consoles te verschepen bij launch, nog eens twee miljoen voor het einde van het jaar en zegt zes miljoen consoles verscheept te willen hebben tegen het einde van maart 2007. Problemen met hardware, waar nog steeds hardnekkige geruchten over gaan, zouden er voor kunnen zorgen dat Sony dit niet haalt. Al denkt SCEI CEO Ken Kutaragi dat het niet halen van de targets enkel de oorzaak zou kunnen zijn van een aardbeving of grootschalige diefstal.

Hoe veel consoles er daadwerkelijk verscheept worden, en belangrijker, hoe veel wij er in Europa krijgen is afwachten. Echter, het lijkt zeer verstandig om te pre-orderen daar launch-tekorten zoals bij de Xbox 360 zeker niet ondenkbaar zijn.