Nieuwe details Archaic Sealed Heat

Hironobu Sakaguchi, de bedenker van de Final Fantasy serie, heeft wat nieuwe details vrijgegeven van wat we kunnen verwachten van zijn eerste DS RPG Archaic Sealed Heat, kortweg ASH.

In een interview met Famitsu magazine meldde Sakaguchi dat de heldin een koningin met de naam Aisha is. Zij is helemaal alleen nadat haar paleis is afgebrand, tenminste, dat denkt ze. Het duurt niet lang voordat de doden terugkeren, maar dan in spookachtige as-vorm. Hij gaf ook nog een hint dat er andere personages zijn die uit de toekomst komen. Archaic Sealed Heat speelt zich af in een 3D-fantasiewereld met een industriële revolutie tint, zo is Aisha bijvoorbeeld gewapend met een ouderwets geweer.

Het "Team Tactics" gevechts systeem combineert elementen van turn-based RPG's met strategy games. Met de stylus kun je op het touch screen instructies geven aan je personages, die op het bovenste scherm worden weergegeven. Op het touchscreen zie je waar je vijand mee bezig is. Er zal wat magie bij betrokken zijn en je hebt speciale genezende krachten en schilden.

Het spel wordt ontwikkeld door Mistwalker. Art director Mideo Minaba, die werkte aan Final Fantasy XI en XII, verzorgt de personages. De muziek wordt gecomponeerd door Hitoshi Sakimoto, die onder andere werkte aan Tactics Ogre, Vagrant Story en Final Fantasy XII. Sakaguchi is pas net klaar met het plotten van de verhaallijn en hij denkt dat er nog zo'n jaar ontwikkeling te wachten staat. Verwacht de game dus niet voor kerst volgend jaar op zijn vroegst!