Amerikaan koopt ruimtestation

Jon Jacobs, ook wel bekend onder de nick 'Neverdie' kwam na een drie dagen durende veiling als overwinnaar uit de bus. Hij mag zichzelf nu de trotse eigenaar noemen van een ruimtestation in het gebied "Paradise V Asteroid Belt".

Dit heeft natuurlijk niet in het echt plaatsgevonden, maar in het virtuele spel Entropia. In deze MMORPG staat een levendige handel centraal. De valuta in het spel, de zogeheten PEDs (Project Entropia Dollars), is met een vaste wisselkoers aan de amerikaanse dollar verbonden. Zo kunnen gebruikers met hun creditcard PEDs inkopen, maar ze kunnen ook hun PEDs terug omzetten in dollars. Sommige karakters hebben het zo goed getroffen, dat hun eigenaars universitaire studies via het spel hebben bekostigd.

'Neverdie' zijn aankoop heeft hem uiteindelijk $100,000 dollar gekost. Dit geeft hem echter wel het recht belasting te heffen, jachtvergunningen af te geven en grond of huisvesting te verkopen aan andere spelers. Het station komt standaard uitgerust met een winkelcentrum en een billboard.



Jon Jacobs, entrepreneur.