GTA III gelinkt aan gruwelijke moord

Een 15-jarige jongen in Japan is gearresteerd vanwege de moord op zijn beide ouders. De 44-jarige vader was met een stomp voorwerp (vermoedelijk een dumbbell) op zijn hoofd geslagen en diverse malen gestoken; de 42-jarige moeder had tientallen steekwonden. Om zijn misdaad te verbergen had de jongen vervolgens het appartement opgeblazen met behulp van kerosine, gas en een elektrische kachel met een timer. Dit alles vond afgelopen maandag plaats.

Op dinsdag boekte de jongen een kamer in een vakantieoord. Een medewerker die het vreemd vond dat een tiener op een doordeweekse dag in zijn eentje in het hotel incheckte, belde de politie zodra hij op de televisie iets over de dubbele moord zag. De politie was al naar de jongen op zoek omdat ze een bebloede spijkerbroek in het appartement hadden gevonden.

De jongen werd gisteren gearresteerd. Toen de politie hem aansprak gaf hij meteen toe zijn ouders te hebben vermoord: "I wanted to kill my father since he made a fool out of me. I decided to kill my mother as well, since she was always saying that she wanted to die because of all the work she had to do. I felt sorry for her." Volgens de politie zei de jongen ook dat hij spijt had van zijn daden. Hij is overgebracht naar het politiebureau om verder ondervraagd te worden.

Volgens GameSpot beweren zijn klasgenootjes nu dat hij een gemiddelde student was die van gamen hield en een fan was van Grand Theft Auto III. De Japanse uitgever van GTA III, Capcom, alsmede de gehele gamesindustrie, heeft de laatste tijd al veel kritiek te verduren. In diverse regio's hebben de lokale overheden opgeroepen tot het leggen van leeftijdsrestricties op de verkoop van het spel.