Minister boos om nieuw lied Clouseau

Hiep hiep hoera! Bijna twintig jaar na 'Daar gaat ze' heeft de Belgische band Clouseau weer een nieuwe single. De nieuwe single van de nog immer populaire band is de Vlaamse minister van Bestuurszaken, Buitenlands Beleid, Media en Toerisme, de heer Geert Bourgeois, echter in het verkeerde keelgat geschoten. Volgens hem is het nummer 'Leve België' 'een propagandaliedje'.

De groep liet het publiek voor het eerst kennismaken met het plaatje voor het Atomium, na patat en bier toch wel hét symbool van onze zuiderburen. Ondanks de chauvinistische titel wil de groep hier niet een politiek standpunt mee innemen. "Het is vooral een uiting van Vaderlandsliefde", licht Kris Wauters toe.

"We zijn trotse Belgen en ook trotse Vlamingen. Het één sluit het andere niet uit. Het zou waanzinnig zijn, mocht ons land niet meer bestaan", valt broer en zanger Koen Wauters hem bij.

Toch is minister Bourgeois niet blij met het liedje. "Het is een puur propagandaliedje dat mij niet bekoort. Ze houden echt een pleidooi voor slecht bestuur, want België werkt gewoon niet meer", vindt hij. 


Wij Nederlanders houden het wel gewoon bij Het Goede Doel