Naturisten niet naar Ouwehands

De Naturisten Federatie Nederland (NFN) heeft vandaag bekend gemaakt dat de eerder geplande ledendag in Ouwehands Dierenpark in Rhenen is afgelast. De besloten avond zou plaatsvinden op vrijdag 4 september.

Volgens een woordvoerster van de NFN waren er te weinig aanmeldingen. "Ongeveer driehonderd leden hebben zich aangemeld. Maar om de avond rendabel te laten zijn, moesten er minimaal tweeduizend aanmeldingen zijn." De NFN heeft overigens ongeveer 70.000 leden.

Eerder ontstond ophef over de ledendag. De SGP in Rhenen wilde dat de burgemeester de avond zou verbieden, omdat de leden van de Christelijke partij het niet gepast vonden dat men naakt het dierenpark zou bezoeken.

De NFN stelt dat het lage aantal aanmeldingen niets te maken heeft met de ophef die over de ledenavond is ontstaan. "We hebben nu een poll op onze website. Mensen geven aan dat ze een vrijdagavond geen handig tijdstip vinden voor zo'n activiteit,"aldus de woordvoerster. "Als duidelijk wordt dat onze leden liever op een andere dag Ouwehands zouden willen bezoeken, dan prikken we gewoon een andere datum."