'Mogelijk tweede dader bij ontvoering Kampusch'

Er was mogelijk nog een tweede dader betrokken bij de ontvoering van Natascha Kampusch in 1998. Dat zegt Ludwig Adamovich, voorzitter van de speciale onderzoekscommissie die onderzoek deed naar de Oostenrijkse ontvoering, in een interview in een Oostenrijks tijdschrift.

Kampusch zelf heeft altijd verklaard dat er slechts één dader bij haar ontvoering betrokken was. Maar volgens Adamovich zou het kunnen zijn dat ze liegt, omdat ze afgeperst zou worden. "Er zou namelijk pornografisch materiaal van Kampusch kunnen bestaan, en om te vermijden dat die beelden verspreid worden, zou ze het bestaan van een tweede dader blijven ontkennen."

In zijn rapport kraakt Adamovich verder de politiediensten, die vlak na de ontvoering belangrijke aanwijzingen zouden hebben laten liggen, en de autoriteiten, die de zaak in de doofpot zouden hebben willen stoppen.

Natascha Kampusch werd in 1998 in Oostenrijk ontvoerd door Wolfgang Priklopil, die zelfmoord pleegde nadat Kampusch in 2006 wist te ontsnappen uit de kelder waarin zij al die tijd werd vastgehouden.


'Mogelijk tweede dader bij ontvoering Kampusch'  (foto: DAG)