Politie geeft slippers aan dronken vrouwen

Om te voorkomen dat dronken vrouwen gewond raken tijdens hun nachtelijke tocht naar huis, wil de politie van het zuid-Engelse Torbay teenslippers aan hen uitdelen. Zwalkende dames lopen namelijk de kans armen en benen te breken als ze op hun naaldhakjes naar huis lopen, verklaart commissaris Adrian Leisk.

De afgelopen tijd zijn er tal van vrouwen gewond geraakt toen vrouwen hun pumps met stilettohakken uittrokken om verder op kousevoeten hun tocht voort te zetten. Glasscherven zijn scherp genoeg om als een mes door het nylon te snijden. "We hebben vervangende schoenen geregeld voor de mensen die hun eigen schoenen voor de terugweg ongeschikt of ongemakkelijk vinden", aldus de commissaris. De bond van belastingbetalers vindt het plan echter geldverspilling.

De plastic slippers zullen worden voorzien van een anti-drankmisbruikboodschap. De actie zal ertoe bijdragen dat de politie in dialoog kan gaan met de dronken dames, meent Leisk. Vanaf volgende maand kunnen de dames al kans maken op de gratis slippers.


Niks mis met dronken Britse dames