OM verwijt moeder wellicht poging tot moord

Een 34-jarige moeder uit Veendam die afgelopen zomer haar 14-jarige dochter op gruwelijke wijze mishandelde, moet waarschijnlijk terechtstaan wegens poging tot moord. Ook de vriend van de vrouw wordt hiervan verdacht. Dat bleek vandaag tijdens de pro-formazitting bij de rechtbank in Groningen.

De moeder en haar vriend worden ervan verdacht het meisje twee weken te hebben opgesloten in een slaapkamer. In die tijd zou het tweetal het meisje hebben overgoten met thee en kokend water, waardoor zij eerste- en tweedegraads brandwonden opliep. Ook hebben ze haar volgens justitie stroomstoten toegediend en zo lang in een vrieskist gestopt dat ze door onderkoeling en zuurstofgebrek buiten westen raakte.

De mishandelingen vonden plaats in juli in het ouderlijk huis van het meisje in Veendam. Na bijna twee weken wist het kind te vluchten en bij de buren alarm te slaan.

Volgens het Openbaar Ministerie gaat het om een voorlopige tenlastelegging omdat het onderzoek vermoedelijk pas in januari klaar is. In die maand vindt dan ook de inhoudelijke behandeling van de zaak plaats.


OM verwijt moeder wellicht poging tot moord  (foto: ANP)