Python probeert hoofd bazin op te eten

De eigenaresse van een dierentuin in Duitsland kreeg dit weekend de schrik van haar leven. Ze was het verblijf van de 24-jarige tijgerpython Antonia aan het schoonmaken toen deze probeerde haar hoofd op te eten. Het normaal gesproken vriendelijke dier viel Renate Klosse zonder duidelijke reden aan.

De bijna zestig kilo zware slang, voorzien van 70 vlijmscherpe tanden, opende haar bek zo wijd dat het gezicht van Klosse al volledig was bedekt. Volgens een woordvoerdster van de politie heeft Klosse in doodsangst gezeten. 'Het had maar iets langer moeten duren of haar hoofd was volledig opgeslokt geweest.'

De eigenaresse van de reptielendierentuin nabij Stuttgart stak instinctief haar duimen in de kaak van de slang om de druk op haar gezicht te verminderen. Collega's belaagden de slang vervolgens met liters water uit brandslangen waarna de wurgslang losliet.

Pythonexpert Jan Knoll uit Hamburg legt uit: 'Het was heel slim van Renate om met haar duimen op de kaak van de slang te duwen. Dit veroorzaakte hoogstwaarschijnlijk pijn waardoor de greep verzwakte. Het water heeft ervoor gezorgd dat de slang haar reukvermogen tijdelijk verloor en gedesoriënteerd raakte.' Klosse moest naar het ziekenhuis worden gebracht om behandeld te worden aan bijtwonden en een shock.


Python probeert hoofd bazin op te eten  (foto: DAG)