Nepagenten opgesloten in Belgische cel

Een promotiestunt voor een dierentuin is uitgelopen op een paar uur brommen in een Belgische politiecel. Een Nederlandse agent kon de actienamelijk niet waarderen en overhandigde het promotieteam aan de Belgische politie.

Drie medewerkers van Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek wilde ook graag meer Belgische dagjesmensen naar het park lokken. Om dat te bewerkstelligen, werd het trio in een politie-uniform gehesen en naar Antwerpen gebracht.

Hier deelden ze in de binnenstad folders uit en waarschuwden het winkelpubliek voor loslopende leeuwen. Om het nog echter te doen lijken, prijkte er op de folders zelfs het Nederlandse politielogo.

Maar helaas, een toevallig in Antwerpen shoppende Nederlandse agent was niet zo te spreken over de actie van zijn nepcollega's. Hij seinde zijn Belgische collegae in die de promotiemedewerkers in de boeien sloeg.

Het complete promoteam werd afgevoerd naar een Antwerps politiebureau. Hier werden zij enkele uren opgesloten in een politiecel.

Ondanks de mislukte missie gaat het Safaripark stug door met de promotie bij onze zuiderburen. Het logo en de kledij van de Nederlandse politie blijven voortaan echter achterwege.