Verdonk: website snel weer open

De discussiewebsite van Rita Verdonk gaat binnen enkele dagen weer open. Moderators gaan erop toezien dat alleen serieuze bijdragen worden gepubliceerd. Dat heeft Verdonk donderdag gezegd.

Verdonk liet de website zondag op slot zetten. Via de site wil Verdonk ideeën verzamelen voor haar beweging Trots op Nederland, maar al snel na de opening vorige week bleek er vooral onzin binnen te komen. Zo pleitten bezoekers voor gratis aambeienzalf voor iedereen en een verbod op de rockband Kane.

Er komt meer toezicht op de website. Thema's aandragen waarop Trots op Nederland zich zou moeten concentreren, kan alleen nog via een poll. Op termijn hoopt Verdonk een systeem tot stand te brengen waarin gebruikers van de website elkaar aanspreken op scheldpartijen of onzinnige bijdragen. Verdonk: "Zo gaat dat ook op Wikipedia. Ik ga ervan uit dat mensen zich verantwoordelijk gedragen."

Verdonk vraagt bezoekers verder om via de website met oplossingen te komen voor grote maatschappelijke problemen. Dat verloopt per thema. Zo kunnen bezoekers van de website vanaf maandag hun ideeën over onderwijs kwijt.