Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 8

Icoon EredivisieDit weekend stond de achtste speelronde van de Eredivisie op het programma. AZ heeft opnieuw puntverlies geleden en verloor met 0-1 van SC Heerenveen. Willem II en NAC Breda kwamen in Tilburg niet tot scoren. FC Groningen won met 1-0 van FC Twente en Roda JC en FC Utrecht speelden met 1-1 gelijk.

AZ heeft voor de vijfde keer achter elkaar puntverlies geleden en verloor op de valreep van SC Heerenveen. In het DSB Stadion begon AZ aardig maar de Alkmaarders konden niet overtuigen. Heerenveen had voor rust het betere spel en Afonso Alves zorgde constant voor dreiging. Danijel Pranjic kreeg de beste kans om de score te openen maar schoot op de paal. Een kwartier voor het einde ontbrandde de wedstrijd en kwamen er mogelijkheden aan beide kanten. Mounir El Hamdaoui en Ari van AZ kwamen niet tot scoren. In de 93e minuut kreeg Afonso Alves de bal wel in het doel. Ondanks dat de Braziliaan buitenspel stond werd het doelpunt goedgekeurd: 0-1.

In Tilburg wisten Willem II en NAC Breda vanmiddag niet te scoren. Willem II had het beste van het spel maar creëerde weinig echte kansen. Beide ploegen kwamen niet echt aan voetballen toe door de vele overtredingen. Scheidsrechter Erik Braamhaar moest maar liefst 51 keer fluiten. In de tweede helft was NAC Breda twee keer dichtbij een doelpunt maar het vizier van Matthew Amoah en Anthony Lurling stond niet op scherp. In de slotfase kreeg Niels Vorthoren van Willem II nog een grote kans maar wist deze niet te verzilveren: 0-0.

In Kerkrade hebben Roda JC en FC Utrecht gelijkgespeeld. FC Utrecht was de betere ploeg maar Boldizsár Bodor opende de score voor de thuisploeg. Bij dit doelpunt ging Utrecht-doelman Franck Grandel opzichtig in de fout. Na rust bleef FC Utrecht sterk en kon Hans Somers de bal tegen de touwen schieten na een voorzet van Erik Pieters. Met de gelijke stand op het scorebord waren er nauwelijks grote kansen meer. Sander Keller vond het net met een kopbal maar hij zou Bram Castro gehinderd hebben en zijn doelpunt werd afgekeurd: 1-1.

FC Groningen won in eigen huis ten koste van de naaste concurrent FC Twente. Het spel was niet altijd even goed, maar er waren voldoende lichtpuntjes in de wedstrijd. FC Twente toonde meer kwaliteit maar er waren kansen voor beide doelen. Koen van der Laak van de thuisploeg kopte de bal naast en Karim El Ahmadi van FC Twente schoot de bal op de paal. Uiteindelijk werd de wedstrijd beslist door een doelpunt van Martijn Meerdink: 1-0.

Eerder dit weekend won Feyenoord met 1-0 van stadsgenoot Excelsior. PSV won met 3-1 en pakte drie punten ten koste van VVV Venlo. Ajax en NEC kwamen in de Amsterdam ArenA niet tot scoren en hielden beide één punt over aan het duel. Heracles Almelo en Vitesse speelden met 2-2 gelijk en De Graafschap overklaste Sparta Rotterdam met 4-0.