Russische 'schaakbord-moordenaar' voor rechter

Icoon MisdaadDe vermeende Russische seriemoordenaar Alexander Pitsjoeskin, alias de Bitsevski Maniak, is vandaag voor de rechter verschenen, berichtte de BBC. Hij is aangeklaagd voor 49 moorden, maar Alexander beweert dat hij 61 mensen heeft vermoord.

De 33-jarige seriemoordenaar zat in een soort glazen kooi in de rechtbank. Daar waren ook vrienden en familieleden van de slachtoffers aanwezig.

Alexander, die voorheen winkelbediende was, pleegde zijn eerste moord toen hij achttien jaar oud was. Hij voerde zijn slachtoffers dronken en verdronk ze dan in het riool of sloeg hen tot moes met een hamer. Zijn streven was het plegen van 64 moorden, één voor elk veld op een schaakbord.

De meeste Russen zien het liefst dat Pitsjoeskin de doodstraf krijgt, maar omdat die is afgeschaft zal het vermoedelijk levenslang worden. Bij veroordeling is Pitsjoeskin de bloedigste seriemoordenaar van Rusland ooit. Tot nu toe is dat Andrei Sjikatilo, de Rostov Ripper, die tussen 1973 en 1990 zeker 53 mensen vermoordde.