Crimineel koopt huis van WAO-uitkering

Icoon MisdaadFerdi E., de moordenaar van Ahold-topman Gerrit Jan Heijn, heeft een riant huis gekocht aan de rand van het dorpje Ruurlo. In de tijd dat hij in de gevangenis zat, heeft hij in totaal een WAO-uitkering van 350.000 euro ontvangen. Dat heeft hij naast een hypotheek gebruikt om het huis te kunnen betalen.

Ferdi E. heeft de nieuwe voornaam Paul aangenomen en heeft samen met zijn vrouw de luxe woonboerderij van 425.000 euro gekocht. Naast het WAO-geld heeft hij bij de Rabobank een hypotheek van 200.000 euro genomen.

Ferdi E. was in 1987 werkloos toen hij Gerrit Jan Heijn had vermoord. Nadat hij de topman had ontvoerd, schoot hij deze achttien uur na de ontvoering dood. Hij hield de familie echter maandenlang in de waan dat hij nog leefde, om zo losgeld op te eisen. Om te 'bewijzen' dat hij nog leefde, had hij zelfs de pink van de topman naar de wanhopige familie gestuurd.

Het opbouwen van een WAO-vermogen in de cel is inmiddels overigens onmogelijk. Onlangs bleek dat vermogensopbouw via de AOW nog wel mogelijk is. Justitie overweegt daar ook een eind aan te maken.

Met dank aan aloa en Funkamental voor de submit.