Geslagen dochter 'Blokwatcher' niet veilig op school

BuitenlandsDe 16-jarige zwangere dochter van de Antwerpse Blokwatcher Patrick Coeman die begin deze maand voor haar school belaagd werd door een groep van 15 Marokkaanse jongeren, moet mogelijk van school af omdat haar veiligheid niet langer gegarandeerd kan worden. Het Centrum voor Leerlingen-begeleiding overweegt Jasmijn nu naar een andere school te sturen.

De jongeren die haar klappen gaven waren medeleerlingen die schijnbaar niet gecharmeerd zijn van ongehuwd zwangere vrouwen. Degene die Jasmijn in haar buik trapte, noemde haar een ''slet'' omdat ze als 16-jarige in verwachting is.

De betrokken leerlingen zijn overigens van school verwijderd. Desondanks kan haar veiligheid kennelijk niet worden verzekerd. Volgens haar vader is dat met speciale maatregelen wel mogelijk. Zoals een aparte ingang gebruiken, een sleutel voor de werklift en in de pauzes mogen overblijven in een lokaal. Ook de school wil extra maatregelen nemen. Zelf wil Jasmijn niet van school omdat ze zich er thuisvoelt.

De zaak krijgt bij onze zuiderburen nogal wat belangstelling omdat vader Patrick Coeman een zogenaamde Blokwatcher is; een medewerker van de organisatie Blokwatch die extreemrechts in BelgiŰ scherp in de gaten houdt. Het incident met zijn dochter heeft zijn mening over de multiculturele samenleving en extreemrechts overigens niet veranderd.Jasmijn Coeman