Vierkante watermeloenen in Groot-Brittannië

Icoon Weird In het Verenigd Koninkrijk komen vierkante meloenen in de supermarkt. Supermarktketen Tesco heeft verklaard dat de vierkante meloenen, die uit Brazilië komen, in oktober in de supermarkt zullen verschijnen.

Vierkante meloenen zijn makkelijker in de supermarkt neer te zetten. Ook zegt Damien Sutherland van Tesco dat ze makkelijker te eten zijn. "Deze vierkante meloenen zijn makkelijker te eten dan ooit, omdat ze in lange vierkante strips geserveerd kunnen worden. Dat is beter dan als ronde vorm", aldus Sutherland. "We hebben voorbeelden van deze watermeloenen gezien en ze laten je stilstaan van verbazing, omdat ze zo opvallend zijn", gaat hij verder.

De Braziliaanse boeren maken het vierkante fruit door ze in transparante dozen te stoppen. Hierdoor krijgen ze toch zonlicht en de vorm van de doos. Het duurt zestig dagen voor de meloenen rijp zijn.

In Japan zijn de watermeloenen al vijf jaar te koop. Daar kosten ze echter wel 68 euro per stuk. In het Verenigd Koninkrijk gaan ze voor 7,50 euro over de toonbank. Of ze in Nederland komen is niet bekend.



Vierkante watermeloen