'Korfbalhooligans' verstoren kampioensfeest

Icoon Sport Het had gisteravond een groot feest moeten worden na de korfbalfinale in Ahoy'. Helaas voor de massaal toegestroomde supporters werd de pret bedorven door een groepje heuse 'korfbalhooligans'. Omdat zij het brandalarm constant lieten afgaan, liet de brandweer Ahoy' ontruimen.

Op dat moment was er net een optreden van Wolter Kroes aan de gang. Terwijl er flink werd gedanst en gezongen, lieten de 'hooligans' het brandalarm een aantal keer afgaan. De toegesnelde brandweer werd daar uiteraard niet vrolijk van.

Nadat de mensen in de zaal een aantal keer was gevraagd om van het brandalarm af te blijven, was het al snel opnieuw raak. De brandweer kon er niet om lachen, en heeft direct het programma stopgezet en Ahoy' ontruimd. Dit tot grote teleurstelling van de supporters en van Gerard Joling, die nog een optreden gepland had staan voor later op de avond.

De finale werd overigens gewonnen door DOS'46 uit Nijeveen, die Dalto uit Driebergen met grote overmacht klopte. Het werd maar liefst 29-19, wat de eerste landstitel voor DOS'46 sinds 1982 betekende.

Met dank aan StevenWormer voor de submit.