Bejaarde krijgt boete voor traag oversteken

Een vrouw uit Los Angeles heeft onlangs een boete gekregen omdat ze overstak terwijl het voetgangerslicht al op rood stond. Op zich niets bijzonders, ware het niet dat de vrouw 82 jaar oud is, en gewoon niet snel genoeg kon oversteken. De boete voor het 'hinderen van het verkeer' bedraagt 114 dollar.

"Het is een schande. Ze behandelden me als een 6-jarig kind dat niet wist wat het aan het doen was", aldus de bejaarde, die claimt dat ze nooit genoeg tijd had om over te steken. De agenten kenden echter geen genade.

De bekeuring is er één uit een lange rij. De politie van Los Angeles is de laatste tijd namelijk extra streng aan het controleren, nadat het aantal klachten over hinderlijk gedrag van voetgangers flink was toegenomen. "Ik heb liever geen boze burgers aan mijn bureau", aldus een politieopzichter. "Maar nog liever heb ik geen dode voetgangers."

In opdracht van de lokale politiek heeft de politie wel een onderzoek ingesteld naar de tijd die ouderen hebben om de weg over te steken. De boete van deze bejaarde blijft echter gewoon staan.