Moeder verdacht van gruwelijke moord

Icoon MisdaadEen 42-jarige vrouw uit Oostenrijk wordt ervan verdacht haar 21-jarige dochter op gruwelijke wijze te hebben vermoord. Eerst zaagde ze het hoofd van haar dochter af, daarna hakte ze de handen af en zette ze het lichaam in brand.

Op 16 januari vonden enkele stratenmakers in de Donau een verbrand lichaam waarvan het hoofd en de handen ontbraken. Naast het lijk lagen verkoolde kledingresten en de moordwapens: een benzineblik, een zaag en een bijl.

Volgens de politie diende de grove verminking om ervoor te zorgen dat het slachtoffer niet herkend werd. Uiteindelijk kon aan de hand van een grote tatoeage op het lichaam de identiteit van het slachtoffer achterhaald worden. Degene die de tattoo gezet had, herkende zijn werk.

Bloedsporen in de auto van de moeder van het slachtoffer wezen erop dat zij haar dochter vermoedelijk omgebracht heeft. Ook bevestigde een pompbediende dat de vrouw het benzineblik bij hem gekocht had. De moeder heeft nog niet bekend. Ze is met een zenuwinzinking opgenomen in het ziekenhuis.