Rumsfeld serveert kerstdiner voor soldaten

Icoon OorlogDe Amerikaanse minister van Defensie Donald Rumsfeld heeft tijdens een bezoek aan de Amerikaanse troepen in Irak het kerstdiner geserveerd op een basis bij de stad Mosul. De politicus, die afgelopen donderdag onaangekondigd in Irak arriveerde, liet de militairen kiezen uit onder meer biefstuk en kreeft.

Tijdens een toespraak haalde Rumsfeld uit naar de critici van het Amerikaanse ingrijpen in Irak. "Het zijn degenen die volhard hebben, die het ongelijk van de critici hebben aangetoond. In de strijd tussen vrijheid en tirannie zal de vrijheid uiteindelijk zegevieren", stelde de minister. Hij maakte bekend dat de VS in het voorjaar twee gevechtseenheden in totaal circa 7000 man wil terugtrekken. Het aantal Amerikaanse soldaten in Irak zal hiermee voor het eerst sinds april 2004 onder de 138.000 worden gebracht.

Het bezoek aan Irak volgde op een reis naar Pakistan en Afghanistan. Vanavond vliegt Rumsfeld weer terug naar de Verenigde Staten. Het was voor de tweede keer op rij dat de minister met Kerst zijn troepen in Irak bezocht.

Donald Rumsfeld serveert eten aan zijn troepen
Donald Rumsfeld schept het eten op voor zijn troepen