Passagier gedood op vliegveld Miami

mstx, Pineut en pven hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon AlgemeenOp de luchthaven van Miami (Florida) heeft een air marshal vanmiddag (plaatselijke tijd) schoten gelost in de slurf naar een vliegtuig van American Airlines. Een passagier van het toestel zou gedreigd hebben met een bom, waarna hij werd neergeschoten. De man is gewond geraakt. Verdere details ontbreken nog.

Volgens The Miami Herald werd de man neergeschoten omdat hij "iets dreigends" had gedaan. Het vliegtuig was afkomstig uit Medellin in Colombia en had een tussenstop gemaakt in Miami. Het toestel zou vervolgens doorvliegen naar Orlando.

Een air marshal is een gewapende bewaker die in burger meereist met vluchten om aanslagen of gijzelingen te voorkomen. Het is de eerste keer dat zo'n bewaker schoten lost.

Update 21:25
CNN meldt dat de neergeschoten passagier aan zijn verwondingen is overleden.

De man zou twee keer zijn gewaarschuwd en bevolen zijn om op de grond te gaan liggen, hij weigerde dit echter. Vervolgens zou hij met zijn hand naar zijn bagage zijn gegaan, waarna de bewaker het vuur opende. Een woordvoerder meldde dat de air marshal volgens de regels heeft gehandeld.

Update 22:23
Er is vooralsnog geen bewijs van een bom in de bagage van de man gevonden. Een andere passagier van het toestel meldde aan een lokaal tv-station dat de verdachte wild door het gangpad liep nadat het vliegtuig in Miami geland was. Hij zou zijn gevolgd door een hysterische vrouw die constant "Mijn man, mijn man!" riep. De man werd vervolgens staande gehouden door enkele air marshals, maar hij ontsnapte aan hen en rende het vliegtuig uit.

De passagier vertelde verder dat de vrouw had gezegd dat haar man manisch depressief was en zijn medicatie niet had gehad. Het gedode slachtoffer zou een 44-jarige Amerikaan zijn.


Het vliegtuig wordt omsingeld door politieagenten