Kate en Shane zingen voor Kirsty MacColl

Shane MacGowanTopmodel Kate Moss en voormalig Pogues-zanger Shane MacGowan (foto) zijn van plan het kerstnummer 'Fairytale of New York' samen op te nemen. De opbrengst van de single moet naar de stichting Justice for Kirsty gaan. Deze organisatie zamelt geld in voor onderzoek naar de dood van zangeres Kirsty MacColl, die in december 2000 verongelukte.

'Fairytale of New York' was oorspronkelijk een samenwerking tussen MacColl en MacGowan, als zanger van de Ierse band The Pogues. In 1987 haalde het nummer een tweede plek in de Engelse hitlijsten. Het lied, geschreven door MacGowan, is in de loop der tijd gecovered door verschillende artiesten en werd in 2004 door de internationale muziekzender VH1 gekozen tot beste kersthit aller tijden.

MacColl kwam op 18 december 2000 op 41-jarige leeftijd om, toen ze in zee bij het Mexicaanse eiland Cozumel voor de ogen van haar twee kinderen werd overvaren door een speedboot. Volgens getuigen voer de boot veel te hard en op een plek waar het niet mocht komen, iets dat door de eigenaar, de Mexicaanse miljonair Guillermo González Nova, altijd is tegengesproken. Een medewerker van González Nova bekende dat hij achter het stuur van de boot zat, en werd veroordeeld wegens dood door schuld. Hij kreeg een boete van 90 dollar.