32 jaar oud sperma ontmaskert serieverkrachter

sulfeet had ons via de nieuws-submit te melden:

Door een spermaspoor van 32 jaar oud op een damesslipje zijn tenminste 24 verkrachtingen en seksuele geweldplegingen in de Verenigde Staten opgelost . Het sperma is afkomstig van een man, die vorig jaar is opgepakt. Dit meldt de New York Times vandaag op zijn website.

De verdachte, de 56-jarige Fletcher Anderson Worrel, wilde vorig jaar in een voorstad van Atlanta een vuurwapen kopen. Bij een controle naar de achtergrond van de koper bleek dat er twee arrestatiebevelen liepen tegen de bewuste man. Hij was in 1978 dankzij borg aan de cel ontsnapt en was verdwenen bij heropende processen rond twee verkrachtingen in New York.

Bij onderzoek van die twee verkrachtingen was het damesslipje een deel van het bewijsmateriaal. Uit een DNA-test bleek inderdaad dat de sperma van Worrel afkomstig was. Daarna werd gekeken of zijn DNA-sporen overeenkomsten heeft met het DNA-materiaal in de nationale DNA-databank van de VS. Dat bleek het geval: zijn DNA-materiaal werd gelinkt met elf onopgeloste seksuele geweldplegingen.

De autoriteiten van Maryland zijn steeds meer overtuigd dat ze de 'Silver spring rapist' te pakken hebben gekregen. Procureur Robert Morgnethau van Manhattan zei dat het "vele daders tot nadenken moet stemmen dat zij 32 jaar later nog steeds op DNA kunnen worden getest".