Heineken geeft informatie over drankgebruik

sizzler had ons via de nieuws-submit te melden:

Heineken gaat op al haar flesjes en blikjes een verwijzing naar een website plaatsen waar informatie te vinden is over het gebruik van alcohol. Eerder plaatse de bierfabrikant ook al in de Verenigde Staten berichten op haar producten om "drinken op een verantwoorde manier" aan te moedigen.

Een tekst op de blikjes en flesjes gaat naar de site Enjoyheinekenresponsibly.com verwijzen die informatie geeft over alcoholgebruik. "Alhoewel consumenten zelf verantwoordelijk zijn voor hun drinkgedrag, hebben wij de verantwoordelijkheid om deze te informeren en waarschuwen voor de gevaren van alcoholmisbruik", zegt directeur Thony Ruys van het bedrijf.

Het Nationaal Instituut Gezondheidsbevordering en ziektepreventie (NIGZ) is niet gelukkig met de actie van Heineken. "Wij hebben niet het idee dat deze teksten bij gaan dragen aan het verantwoord gebruik van bier", zo zegt een woordvoerder tegenover FOK! "Wij denken niet dat het publiceren van een website tot gevolg heeft dat een consument zijn drank-gebruik zal gaan veranderen".