Grafschennis gepleegd in Gouda

Icoon Binnenlands nieuwsOp een begraafplaats in Gouda hebben onbekenden vorige week dertig graven vernield. Daarvan waren van een paar de steen omgetrapt en andere werden zo vernield dat ze niet meer te herstellen zijn. Dat maakte de politie Holland Midden vandaag bekend.

Afgelopen zaterdag werden er melding gedaan van grafschennis bij de politie, maar het vermoeden bestaat dat de vernielingen de dag daarvoor al gepleegd waren. Over de totale omvang van de schade is nog niets bekend. De politie hoopt dat er een schatting gemaakt kan worden op basis van de aangiften. De omvang van de schade zal lastig te bepalen zijn, omdat het hier gaat om een zeer oude begraafplaats, aldus de politiewoordvoerder.

Vorige week hield de politie van het district nog acht jongeren aan die op een begraafplaats in Katwijk grafschennis hadden gepleegd. Daar werden negen graven vernield en werden er ook verschillende spullen ontvreemd van de graven. Volgens de woordvoerder zou die zaak niets te maken hebben met de recente vernielingen in Gouda.