Grote meteoriet gezien en gefilmd boven VS

Woensdag werd boven vijf Amerikaanse staten een meteorietenregen gezien die de nachthemel oplichtte. Van Texas tot west-Tenessee rapporteerden mensen de waarneming aan de politie. Dat schrijft de Britse krant The Guardian. Een andere krant voegt er aan toe dat er een enorme stroomstoring ontstond tijdens de waarneming.

Waarneming boven vijf staten
De lichten vlogen door de lucht kort na negen uur 's avonds in delen van Texas, Arkansas, Oklahoma, Louisiana en Tennessee.

Volgens Barbara Hays, een getuige, was het object felrood van kleur met een groenachtige glans erachter. Achter het object was een lange rode staart te zien. Een woordvoerder van de Federal Aviation Adminstration zegt dat het object een meteoriet was, mogelijk zelfs meerdere.

Stroomstoring tijdens waarneming
In de omgeving Brownsboro en Chandles in Oost-Texas kregen de mensen de schrik van hun leven, want vierduizend mensen kwamen opeens zonder stroom te zitten. Toen ze naar buiten gingen, zagen ze tot hun grote schrik het object dat beschreven wordt als een "pulserende bal van fel wit, groen en rood" door de lucht vliegen, waarna de politie werd overstroomd door telefoontjes. Woordvoerder Jerry Booze van Trinity Valley Electric Cooperative verklaart dat de vuurbal niks met de storing te maken had, maar dat het veroorzaakt was door een slang die de schakelkasten was binnengedrongen. Dit meldt de Tyler Morning Telegraph.

Groot object
Een woordvoerder van de National Weather Service in Fort Worh zegt dat de waarnemingen geen weersverschijnselen waren. "Wat het object ook geweest mocht zijn, het moest zich op zeer grote hoogte bevinden en behoorlijk groot geweest zijn, gezien het feit dat het in zo'n groot gebied gezien is", aldus weersvoorspeller Mike Berry.

Politie legt waarneming op video vast
Een politieagent uit Texas heeft met zijn dashboardcamera een van de objecten op film vastgelegd. Hij zag het object gedurende een verkeersopstopping even buiten Dallas, zo rapporteert First Coast News. Klik hier voor het filmpje dat de politieauto vastlegde.