Zuid-Afrika lanceert 'sexy' condooms

Icoon Buitenlands nieuwsZuid-Afrika heeft in zijn strijd tegen aids een nieuwe gratis en gekleurde condoom geïntroduceerd. De 'sexy' en 'leuke' nieuwe 'Choice' condoom gaat de oude gratis grijze condoom vervangen die sinds het jaar 2000 gedistribueerd wordt. Zuid-Afrika heeft dit besloten na studies waaruit bleek dat de Zuid-Afrikanen denken dat de door de overheid verstrekte condooms veel minder betrouwbaar zijn dan de condooms die je in de apotheek kan kopen.

In Zuid-Afrika leven ongeveer 5,3 miljoen mensen met HIV. De overheid is pas nog beschuldigd dat ze te weinig zouden doen tegen de verspreiding van aids. ''We realiseerden ons dat we de manier waarop we de gratis condooms van de overheid promoten moeten veranderen om een zo groot mogelijk effect te bereiken'', aldus de minister van gezondheid Manto Tshabalala-Msimang. ''Condooms zouden niet alleen gezien moeten worden als een noodzakelijkheid, maar ook als sexy en onderdeel van het plezier'', zei ze.

De minister die zelf een ervaren dokter is werd bekritiseerd nadat ze HIV-patiënten een vreemd dieet van rode bieten, spinazie, knoflook en olijfolie had aangeraden om gezond te blijven.

Subheader
De nieuwe condooms van Zuid-Afrika