Plastisch chirurg boos op Yorin FM

De bekende plastisch chirurg Robert Schoemacher, beroemd vanwege zijn vele esthetisch-chirurgische behandelingen bij onder meer beroemdheden, overweegt een klacht in te dienen tegen radiozender Yorin FM. Hij meent dat de zender een gevaarlijke grap met hem heeft uitgehaald.

Yorin FM liet Jeroen van der Boom in een Gerard Joling-imitatie opbellen naar Schoemacher. Die dacht dat hij daadwerkelijk Joling aan de lijn kreeg. Van Der Boom deed alsof hij, als Gerard Joling zijnde, iets in zijn ogen had laten spuiten om zijn oogwit te bleken, en dat hij nu verging van de pijn en bijna niks meer zag. Schoemacher: ''Gerard zei dat hij in Portugal zat en omringd was door Portugezen die hem niet begrepen. Ik ben dokter en ik meende te maken te hebben met een medisch noodgeval dus deed alles om hem te helpen. Ik probeerde hem gerust te stellen en hem water te laten pakken om in elk geval te spoelen."

Op een gegeven moment werd echter de verbinding plotseling verbroken: Schoemacher vertelt: ''Ik overwoog razendsnel wat ik kon doen om Gerard snel te vinden en hem ter plaatse te laten helpen. Een Portugese collega bellen, de ANWB inschakelen... Ik had gelukkig Gerards mobiele nummer bij me en kreeg hem vervolgens niets vermoedend vanuit Aalsmeer aan de telefoon''.

Pas een half uur later werd de kliniek van Schoemacher door Yorin FM gebeld om te vertellen dat het allemaal slechts een grapje was geweest.


Van Der Boom is een bekende stemmenimitator