Uitbundig juichen kost club finaleplaats

DarkShine had ons via de nieuws-submit te melden:

In een krankzinnige wedstrijd tussen Grasshoppers en stadsrivaal FC Zürich plaatste Grasshoppers zich met een 6-5 overwinning in Zwitserland voor de bekerfinale van dat land.

De wijze waarop deze club dat deed was zowel bizar als indrukwekkend te noemen. De meervoudige Zwitserse kampioen kwam namelijk terug van een 2-5 achterstand. In de 63ste minuut vierde de Braziliaan Cesar van Zürich zo uitbundig zijn 2-5 score, dat deze door de scheidsrechter met een tweede gele kaart van 't veld werd gestuurd.

Vanaf dat moment wist Grasshoppers zich terug in de wedstrijd te knokken. In de 83ste minuut scoorde Eduardo de 3-5, waarna deze samen met collega Mladen Petric in de blessuretijd alsnog een 5-5 gelijkspel wisten binnen te slepen. In de verlenging besliste Grasshoppers' clubtopscoorder Ricardo Nuñez vervolgens de spectaculaire wedstrijd.

Grasshoppers zal nu de finale spelen tegen de winnaar van de andere halve finale, Sankt Gallen of FC Wil.