[update] Nederlander spoelt gewond aan in Frankrijk

Bij Sables d'Olonne (Frankrijk) is een persoon met de Nederlandse nationaliteit zwaargewond aangespoeld. Sables d'Olonne ligt ongeveer zestig kilometer ten noorden van de Franse havenstad La Rochelle. Het is onduidelijk of het om een man of een vrouw gaat en welke leeftijd het slachtoffer heeft. De behandelende arts wilde hierover nog geen mededelingen doen.

De persoon zat op een zeilschip dat in stormachtig weer in nood raakte. Bij vertrek vanuit Sables d'Olonne, zondag kort na middernacht, werden windsnelheden van 130 kilometer per uur gemeten. Door de stormachtige wind brak de mast van het jacht, dat later aanspoelde op de kust van Sables d'Olonne.

Er waren nog twee andere opvarenden, beiden Brits, aan boord. De ene opvarende is overleden en de andere wordt nog vermist. "De zoektocht naar de vermiste is nog in volle gang, aldus de regionale coördinatiedienst voor hulpverlening Cross etel zondagmorgen."

Update 14:00
Het ANP-radionieuws meldt dat de aangespoelde Nederlander een 17-jarige jongeman uit Bussum is. Zijn toestand zou redelijk zijn.

Update 16:30
De vermiste Brit is inmiddels teruggevonden. Volgens een politiewoordvoerder heeft de verkleumde twintiger zich bij de havenautoriteiten in Les Sables-d'Olonne gemeld, uren nadat reddingswerkers met een helikopter een zoektocht naar de man waren begonnen.

De Nederlandse jongen verkeert in redelijk goede gezondheid. Volgens een familielid was hij onderkoeld en wordt hij in een Frans ziekenhuis onderzocht.